Aşı Uygulama | Cekmeköy Sansli Pati Veteriner Klinigi

Aşı Uygulama

Aşı Uygulama

Aşı Uygulaması

Çekmeköy'de bulunan Veteriner Kliniğimizde evcil hayvanlarınızın güncel ve gerekli aşılamalarını yapımaktayız. Aşıları yapılan hayvanlarınızın gerekli evrak (karne, pet pasaport) ve programlara kayıtlarını tutuyoruz. Diğer aşıların takiplerini sizin yerinize kliniğimiz yapmaktadır. Aşı vakti gelen evcil hayvanlarınız sistemimizde kayıtlı olduğu için tarafınıza telefon ya da SMS yoluyla bildirim göndermekteyiz. Böylelikle aşı zamanı randevularınız size hatırlatılmaktadır. Operasyon ve tedavileri yapılan köpek ve kedilerin test ve laboratuvar sonuçlarını klasörleme sistemi , bilgisayarlarımızda, özel programlarımız ve internet ortamında aynı ve güncel sonuçları  ayrı ayrı saklanmaktadır. İlk tanışmamızdan son ana kadar kedi ve köpeklerinize neler yapıldığını, hangi hastalıkları geçirdiğini, tüm geçmiş bilgilerini saklıyor ve teşhise giderken bu bilgiler ışığında değerlendiriliyoruz. Aşılama ve paraziter uygulamalarda Çekmeköy ve yakın civarda bulunan ilçelere hizmet veriyoruz. İstanbul Veteriner Oda Birliği Aşı Tarifesi içinde sizlere yardımcı oluyoruz.  Aşılama sonrasında oluşan problemler ve merak ettikleriniz için tarafımıza telefon yada mail yolu ile iletişime geçebilirsiniz.

Çekmeköy Şanslı Pati Veteriner Kliniği ilgilendiği ve takip ettiği hayvan ve hayvan sahiplerinin bulunduğu Çekmeköy ilçesindeki ; Hamidiye Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Mehmet Akif Mahallesi, Merkez Mahallesi ,Parsaller Mahallesi, Yukarı Dudullu Mahallesi, Aşağı Dudullu Mahallesi ve Çamlık Mahallesi gibi yakın ilçe ve mahallere hizmet vermektekteyiz.

 

Aşı Nedir?

  • Yavru ve yetişkin kedi-köpeklerin; viral,bakteriyel ve paraziter hastalık oluşturma ihtimali olanların hastalık etkenlerinden belirli süre korunmasını sağlar.

 

Aşılama amacı nedir?

  • Birlikte yaşadığınız kedi ve köpeğin bulaşabilecek bazı hastalıklarından, bulaşma olasılığını azaltmak.
  • Kedi ve köpeğinizden geçebilecek zoonoz hastalıkların önlenmesini sağlamak
  • Kuduz gibi yasal zorunluluğu olan aşılarda hukuki problemler yaşamamak.
  • Kedi ve köpeklerinizin başına gelebilecek hastalıklardan maddi ve manevi yıpranmadan yaşama şanslarını artırmak.

 

Hangi aşıları yaptırmalıyım?

  •  Bu durumu daha espritüel bir şekilde anlatmak gerekirse;bir matematik sınavımız olduğunu düşünürsek,konular ve müfredat da belirli ise sınavda çıkacak soruları bilmediğimiz için tüm kitap ve dokümanlara çalışarak girmek zorundayız. Hangi soru ve hangi kombinasyonla geleceğini bilmediğimiz için tüm konulara çalışarak sınavdan geçme olasılığımızı artırırız. Tüm konulara çalışsakta sınavdan başarılı olmadığımız anlarda mümkündür. Her olasılığa karşı genede ders çalışırız. İşte aşılamada böyledir. Hangi hastalığa yakalanacağını bilmediğimiz için ülkemizde bulunan hastalıklara karşı önleyici aşılar yapılır. Aşılar yapılsa bile çok düşük te olsa o hastalığa yakalanma durumları mevcuttur. Riski azaltmak istiyorsak aşılanma takvimine uyarak gelmek gerekir.
  • Bulunduğunuz bölgedeki veteriner hekiminiz ve ülkenizin şartları doğrultusunda oluşturulmuş aşı takvimini kullanmak gerekir. Bölgesel ve konum olarak aşılar farklılıklar gösterebilir bunun için en yakın veteriner kliniğine giderek danışınız.
  • Bakım, çevresel, beslenme, genetik, kişisel bakış açıları, vb. gibi durumların her birey için farklılık göstermesinden dolayı hangi hastalığa yakalama olasılığı olduğunu bilemiyoruz. Şu daha önemli, bu daha önemsiz gibi bir sıralama standardı oluşturmak MÜMKÜN DEĞİLDİR.

 

Kuduz yaptırmasam olur mu?

  • Hayvan sahiplerinin sorduğu, veteriner hekimlerinde en çok duyduğu bir sorudur. Kuduz bir YASAL zorunluluktur.
  • Isırma, ısırılma , şikayet gibi durumlarda devletin gerekli kurum ve çalışanları hayvanınıza ait bir karne ve kuduz aşının uygulanıp uygulanmadığının kontrollerini yapar. Genel olarak en büyük değerlendirme KUDUZ aşısıdır.
  • Uçak, otobüs, gemi, özel araçlarınız ile yapacağınız yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizde kurum ve kurum çalışanların bakacağı ilk aşıdır.
  • Yaptırmadığınız takdirde devletin yasal olarak yaptırım ve cezaları ile karşı karşıya kalmanız mümkündür.

 

İç parazit aşısı, kist aşısı, iç parazit uygulaması nedir? Yaptırmalı mıyım?

  • Halk diline yerleşmiş bir tabir olarak daha çok kist aşısı çıkar. İç parazit aşısı, kist aşısı ve iç parazit uygulaması ifadeleri aynıdır. Doğru olan iç parazit uygulaması terimidir.
  • Kedi ve köpeklerin anneden veya çevreden bulaşan parazitlerde (türleri yaz) korunmasını ve bulaşmasını sağlar.